Header menu

Annonceringsportal

Forside

Midlertidig udledning af fortyndet fjernvarmevand ved Enghave Brygge

Officiel titel Tidsbegrænset udledningstilladelse til udledning af fjernvarmevand fra matrikel 1520 A og 1563 Uden Bys Vester til Sydhavnen, Københavns Havn
Bydele Vesterbro - Kongens Enghave
Emneord Udledningstilladelse
Introtekst HOFOR A/S ansøgt om tilladelse til udledning af 4 x 250 m3, i alt 1000 m3 fjernvarmevand til Sydhavnen i Københavns Havn i forbindelse med byudvikling ved Enghave Brygge, hvor fire fjernvarmerør skal omlægges.
Beskrivelse Nærmeste kloakstik ligger 600 m væk. Området omkring projektet er markant præget af byggerier, hvilket medfører at afledning (via slangeføring) af fjernvarmevandet fra ledninger til nærmeste kloak ikke er muligt. 
By & Havn vil i samme periode have en udledning af grundvand og overfladevand, hvorfor dette udledningspunkt kan anvendes. Ved at udlede fjernvarmevandet samtidig med grundvandet opnås køling af fjernvarmevandet.
Der vil være et uranin-indhold i fjernvarmevandet på maksimalt 3 mg/l, som ligger langt under de koncentrationer, der er problematiske ved toksicitetstest af fisk og dafnier. Uranin vil derudover blive fortyndet ved sammenblanding med fjernvarmevandet. 

Det er TMF, OMB?s vurdering af udledning af fjernvarmevandet sammen med grundvandet i de 4 perioder, vil være forenelig med målsætningerne for vandkvaliteten og de hydrauliske forhold i vandområdet. Derudover, at udledningen finder sted uden for internationale naturbeskyttelsesområder, hvoraf det nærmeste er Natura 2000-område nr. 143 Vestamager og havet syd for og heller ikke vil have negativ betydning for bilag IV arter eller have negativ påvirkning på andre beskyttelseskrævende arter.
AfgørelserMidlertidig tilladelse til udledning af fortyndet fjernvarmevand ved Enghave Brygge
Publiceret 2024-04-29 17:27:00
Publiceret indtil 2024-05-27
Sgsnr. 2024-0013822
Ansvarlig Teknik og Miljøforvaltningen, Område for Miljø og Byliv, Vand og Natur