Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 19 til genindbygning af intakt jord i forbindelse med etablering af Nordhavnstunnel

Officiel titel Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 19 til genindbygning af intakt jord i forbindelse med etablering af Nordhavnstunnel
Bydele Østerbro
Emneord Tilladelse til genanvendelse
Introtekst Område for Miljø og Byliv har givet BESIX-MHT JV tilladelse til genindbygning af intakt jord i forbindelse med etablering af Nordhavnstunnel. Da den ønskede genanvendelse af forurenet jord kan indebære en risiko for forurening af jord og grundvand, kræves en vurdering efter § 19, stk. 1, i miljøbeskyttelsesloven.
Beskrivelse
Det er Område for Miljø og Bylivs vurdering, at den intakte jord karakteriseres som ren.
Det er vores vurdering, at genindbygning som beskrevet af intakte jordmaterialer i Nordhavnstunnellen ikke vil medføre en risiko for spredning af forurening til omgivelserne. Tilsvarende vurderes der ikke at være kontaktrisiko ved en kommende arealanvendelse.
Vurderingen er baseret på resultatet af forundersøgelser ? samt det forhold, at den indbyggede jord afskæres fra undergrunden på grund af Nordhavnstunnellens konstruktion.

Klagevejledning
Denne afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed, jf. Lov nr. 1552 af 27. december 2019 Lov om anlæg af en Nordhavnstunnel, § 6.

Søgsmål Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal der anlægges sag inden 6 måneder fra meddelelse eller offentliggørelse af afgørelsen, jf. miljøbeskyttelsesloven § 101, stk. 1.
AfgørelserTilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 19 til genindbygning af intakt jord i forbindelse med etablering af Nordhavnstunnel
Publiceret 2024-05-03 16:26:00
Publiceret indtil 2024-05-31
Sgsnr. 2021-0236055
Ansvarlig Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed Teknik- og Miljøforvaltningen