Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til opbevaring af acetone

Officiel titel Tilladelse til oplag og etablering af transportrør for ace-tone ved Niels Bohr bygningen, Jagtvej 128, København
Bydele Østerbro
Emneord Andet
Introtekst Område for Miljø og Byliv meddeler tilladelse efter § 19, stk. 2 i Miljøbeskyttelsesloven til oplag af acetone i 2.000 l tank og til fremføring af acetonen igennem underjordisk rør til Niels Bohr bygningen.
Beskrivelse
Baggrund
I forbindelse med etableringen af Københavns Universitet, Niels Bohr Bygningen, Jagtvej 128, ønsker bygherre, at der etableres en acetonetank med tilhørende fremføringsrør til selve bygningen. Tanken kan rumme 2.000 l acetone. Røret betyder, at der kan aftappes acetone i selve Niels Bohr Bygningen.

Beskrivelse af byggegrube
Acetonetanken placeres i en vandtæt betongrube, der er støbt på stedet med armering og frostsikret fundament.

Område for Miljø og Bylivs konklusion
Det er Område for Miljø og Bylivs konklusion at, hvis tank og grube etableres som angivet under etableringsvilkår, og at egenkontrolprogram for driften efterkommes, vil der ikke være risiko for jord og grundvand.

Klageadgang
Der kan klages over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet frem til fire uger, efter afgørelsen er meddelt eller offentliggjort, jf. miljøbeskyttelseslovens §§ 91 og 93. Klagen skal indgives via Miljø- og Fødevareklagenævnets digitale klageportal inden den 12/11-2020.
Klage skal indgives via klageportalen https://naevneneshus.dk/, hvor selve klageprocessen, betaling af gebyr m.v. også fremgår.

Hvem kan klage?
Det er fastlagt i miljøbeskyttelseslovens §§ 98-100, hvem der er klageberettiget. Det fremgår bl.a. af lovens § 98, stk. 1, nr. 1 og 2, at afgørelsens adressat og enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, kan klage. Derudover er bl.a. en række lokale og landsdækkende organisationer klageberettigede efter bestemmelsen.

Opsættende virkning
Hvis afgørelsen påklages, er udgangspunktet efter miljøbeskyttelsesloven, at klagen ikke vil have opsættende virkning, jf. lovens § 96, stk. 1. Efter samme bestemmelse kan Miljø- og Fødevareklagenævnet imidlertid beslutte at give en eventuel klage opsættende virkning.
Søgsmål Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal der anlægges sag inden 6 måneder fra meddelelse eller offentliggørelse af afgørelsen, jf. miljøbeskyttelsesloven § 101, stk. 1.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på e-mail miljoe@kk.dk.
AfgørelserTilladelse
Publiceret 2020-10-14 14:19:00
Publiceret indtil 2020-11-12
Sgsnr. 2020-0183776
Ansvarlig Jord og Grundvand, Område for Miljø og Byliv, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Teknik- og Miljøforvaltningen