Header menu

Annonceringsportal

Forside

Vilkårændringer vedr. analysefrekvens i infiltrationstilladelse ved Islands Brygge 52

Officiel titel Vilkårsændringer vedr. analysefrekvenser i infiltrati-onstilladelse ved Islands Brygge 52
Bydele Amager Vest
Emneord Andet
Introtekst BlemJesse ApS har på vegne af Condor Islands Brygge P/S anmodet om vilkårsændring af analyseprogrammet i infiltrationstilladelsen for Islands Brygge 52. Derudover ønskes tilladelsen forlænget til 31. marts 2021.
Beskrivelse

BlemJesse ApS bad i juli 2020 om at analyseparametrene for infiltration og udledning til havnen blev mere ensartet. På den baggrund reduceredes antallet af pesticider til BAM, 4-CPP, Mechlorprop og Dichlorprop. Det er de 4 stoffer hvor der er observeret de højeste koncentrationer, og som er målt i indløbsvandet og i moniteringsboring MON5. Efter at der er koblet yderligere 3 kulfiltre på vandbehandlingsanlægget, detekteres der ikke længere pesticider i udløbsvandet.  Efter at GAS-projektet med nedgravning af kloakbrønde blev udført i starten af august 2020 og projektet ved Islands Brygge 52 igen var stabiliseret, anmodede BlemJesse den 12. august 2020 om at nedsætte analysefrekvensen for udløbsvandet efter vandbehandling, men inden infiltration fra hver 14. dag til månedlige. Det blev vurderet at analysefrekvensen for pH, ledningsevne, chlorid, tungmetaller og pesticider kan nedsættes til månedlige, da anlægget kører stabil, og renser tilstrækkeligt.    Der er stadig behov for øget kontrol af de chlorerede kulbrinter, idet der er målt høje koncentrationer i boringen PB15, som er placeret inde i byggegruben. For at være på forkant med kulfiltrenes levetid, foretager projektet selv ugentlige analyser for klorerede stoffer på såvel indgangen til filtrene (før rens) som afgangen fra alle 6 individuelle kulfiltre. Der er i alt 6 kulfiltre på pladsen, som står i 3 parallelle forløb med 2 kulfiltre i hver forløb. Værdierne for både klorerede og pesticider på udløbsvandet efter rensning, har ligget under detektionsgrænserne i en lang periode.   Det blev aftalt at i stedet for at udtage en samlet vandprøve fra afgang vandbehandling hver 14. dag til analyse af chlorerede kulbrinter, fremsendes de ugentlige analyseresultaterne fra afgang for hver af de 3 sidste kulfiltre (Kul 4 -6).  

Analyser af oliekomponenter ophører i indløbsvandet BlemJesse anmodede desuden den 12. august 2020 om, at analyserne for oliekomponenterne i udløbsvandet blev udtaget af analyseprogrammet da der ikke er detekteret oliekomponenter i udløbsvandet siden marts 2020. Desuden var man den 12. august 2020 færdig med udgravningen og brug af dieselmaskiner nede i udgravningen.   Da der ikke er detekteret kulbrinter i udløbsvandet gennem længere tid og der er kulfiltre på, vurderer Område for Miljø og Byliv at parametrene kan udgå. Dette er meddelt i mail af 20. august 2020 med virkning fra samme dag.    

Forlængelse af tilladelse Da der har været udfordringer med grundvandshåndteringen undervejs i projektet, er der behov for at forlænge tilladelsen frem til den 31. marts 2021.

AfgørelserVilkårsændringer til infiltrationstilladelse
Publiceret 2020-10-19 15:15:00
Publiceret indtil 2020-11-16
Sgsnr. 2020-0008256
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, Område for Miljø og Byliv, Jord og grundvand