Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til tidsbegrænset udledning af rent ilt grundvand

Officiel titel Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 28 stk. 1 til udledning af rent og iltet grundvand til grøftesystem på Kalvebod Fælled
Bydele Amager Vest
Emneord Udledningstilladelse
Introtekst I henhold til lov om miljøbeskyttelse § 28 stk. 1, jf. bekendtgørelse nr. 1218 af 25. november 2019 meddeles hermed tilladelse til udledning til grøftesystemet på Kalvebod Fælled fra byg-gefelt, der er beliggende i Ørestad. Udledning består rent og iltet grundvand fra grundvandssænkning. Udledning sker i et udledningspunkt.
Beskrivelse Beskrivelse af sagen  
Ansøgning Der skal opføres et nyt byggeri, der er beliggende på  Richard Mortensens Vej 30, København S. Matriklen er nr. 1044, Sundby Overdrev, København  
I forbindelse med opførelse af byggeriet foretages der midlertidig grundvandssænkning til det primære grundvandsmagasin.     
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningens er ansøgt om tilladelse til udledning fra et udledningspunkt. Udløbets placering er vist på bilag 1.
Jord Miljø A/S har ansøgt om udledningstilladelse på vegne af  Q-Construction A/S.  ).    
Ansøgningen omfatter udledning i forbindelse med grundvandssænkning ved byggefeltet, og ansøger har oplyst, at vandet efter den nødvendige behandling er rent.  
Det fremgår af ansøgningen, at indretningen af byggepladsen indeholder sedimentationscontainere til behandling og iltning af grundvandet før udledning.   Det fremgår desuden af ansøgningen, at byggepladsen er planlagt, så der kan etableres andre rensefaciliteter.
Tidsplan Der er ansøgt om udledning frem til udgangen af juli måned 2021. Tilladelsen  er gældende frem til udgangen af august måned 2021 i tilfælde af, at anlægsarbejdet forsinkes.  
Vurdering & Konklusion Sammenholdt med ansøgers oplysninger har miljømyndigheden en forventning om en god vandkvalitet i det vand der kan udledes  til Kalvebod Fælled. For at leve op til vandkvaliteten er der stillet krav til registrering af tidsperioder med udledning samt til undersøgelse af overfladevandets indhold af en række stoffer med betydning for grøftesystem på Kalvebod Fælled.  Det er miljømyndighedens vurdering, at udledningen er forenelig med vandkvalitet og hydrauliske forhold på Kalvebod Fælled samt i de nedstrøms beliggende grøftesystemer. Det vurderes at vandtilførsel med god vandkvalitet kan medvirke positivt i forhold til at mindske det underskud på vandbalancen, der optræder på Kalvebod Fælled, særligt i forårs- og sommerperioden. Den hydrauliske kapacitet på Kalvebod Fælled er bibeholdt uændret. Udledningen medfører ikke risiko for kritisk oversvømmelse. Vandtilførslen vil være forenelig med plejeplanens ønsker for udviklingen i Natura 2000-området på Kalvebod Fælled. Det er miljømyndigheden i Københavns Kommunes konklusion at udledningen er forenelige med vandkvalitet og de hydrauliske forhold.   For at leve op til kravene til udledte vandmængder er der stillet krav til løbende registrering af udledte vandmængder samt rapportering heraf. For at leve op til krav til vandkvaliteten i det udledte vand er der stillet krav til løbende undersøgelse af det iltede grundvands indhold af en række stoffer med betydning for vandkvaliteten i grøftesystem på Kalvebod Fælled.  
AfgørelserTilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 28 stj. 1
SupplerendeBilag 1: Udledningspunkt
Bilag 2: Placering pejleboringer
Publiceret 2020-10-21 16:01:00
Publiceret indtil 2020-11-10
Sgsnr. 2020-0176743
Ansvarlig Miljømyndigheden i Teknik- og Miljøforvaltningen vand@kk.dk