Header menu

Annonceringsportal

Forside

Udledningstilladelse til afvanding af kajareal fra 3 vejbrønde, nyt udløb til Sydhavnen ifm. etablering af ny stålspuns

Officiel titel Udledningstilladelse for overfladevand fra mindre kajareal ved kaj 558 til Sydhavnen, Københavns Havn
Bydele Indre By
Emneord Udledningstilladelse
Introtekst Københavns Kommune, Teknik og Miljø, Vand & VVM meddeler, efter Miljøbeskyttelseslovens § 28, stk. 1, tilladelse til udledning af overfladevand fra ca. 600 m2 kajareal, matr.nr. 190, Eksercerpladsen, København, til Sydhavnen, Københavns Havn.
Beskrivelse NIRAS har den 3. marts 2021 ansøgt om tilladelse til udledning af overfladevand fra ca. 600 m2 kajareal svarende til afledning fra 3 regnvandsriste beliggende ud for Islands Brygge 32B (markeret på figur 1) til Sydhavnen i Københavns Havn i forbindelse med retablering af udløb gennem ny stålspuns foran det eksisterende bolværk. Dette nye udløb erstatter 3 tidligere udløb (et for hver regnvandsbrønd). Udløbet vil komme i brug ved alle regnhændelser.

Udledningen af overfladevand fra kajarealet gennem sandfang i er overensstemmelse med Københavns Kommunes spildevandsplan og administrationsgrundlag for denne type udledninger. Veldimensioneret sandfang vurderes i denne sammenhæng at udgøre proportional BAT-rensning af overfladevandet fra de 600 m2 kajareal.

Det er samlet set Område for Miljø og Bylivs vurdering, at udledningen er forenelig med de eksisterende målsætninger for vandkvaliteten samt med de hydrauliske forhold i Sydhavnen, Københavns Havn.
AfgørelserUdledningstilladelse
Publiceret 2021-03-12 23:11:00
Publiceret indtil 2021-09-13
Sgsnr. 2021-0070262-7
Ansvarlig Københavns Kommune, Teknik og Miljø, Vand & VVM