Header menu

Annonceringsportal

Forside

Afgørelse om ikke at meddele påbud om støjdæmpende tiltag ved Københavns Metro

Officiel titel Afgørelse om ikke at meddele påbud om støjdæmpende tiltag ved Københavns Metro
Bydele Indre By Vesterbro - Kongens Enghave Nørrebro Østerbro Amager Øst Amager Vest Valby Bispebjerg Vanløse Brønshøj-Husum
Emneord Påbud
Introtekst Område for Miljø og Byliv har siden idriftstagen af Cityringen modtaget omkring 60 henvendelser om støjgener og rystelser fra den almindelige kørsel af metrotog. Da metrodriften ikke er omfattet er omfattet af miljøbeskyttelsesloven, træffes der denne afgørelse om, at Metroselskabet ikke kan pålægges at nedbringe støjen i forbindelse med den almindelige drift af tog på selskabets metrolinjer.
Beskrivelse Område for Miljø- og Byliv (OMB) har siden idriftstagen af Cityringen (den tredje linje af Københavns Metro), i september 2019 modtaget omkring 60 henvendelser om støj og rystelser fra den almindelige kørsel af metrotog. Henvendelserne omhandlede overvejende støjgener langs Cityringen (linje M3). Et lille antal af henvendelserne gik derimod på støj fra forbikørsel over og under terræn langs linje M1 og M2. Udgangspunkt for OMBs sagsbehandlingen af klagerne er en vurdering af kommunes muligheder for regulering af støjgener fra passerende metrotog. Til denne vurdering har OMB dels anvendt  Miljøstyrelsens vejledning nr. 1 af 1997 om støj og vibrationer fra jernbaner, dels den kommenterede miljøbeskyttelseslov angående ulemper fra jernbanetrafik samt klagenævnets praksis på dette område. OMB har vurderet på den baggrund, at den københavnske metros drift ikke er omfattet af  miljøbeskyttelsesloven, hvorfor et påbud efter miljøbeskyttelseslovens §42 om nedbringelsen af støjgener fra metrodriften ikke kan meddeles over for Metroselskabet. 
AfgørelserAfgørelse om ikke at meddele påbud om støjdæm-pende tiltag ved Københavns Metro
Publiceret 2021-04-20 14:33:00
Publiceret indtil 2021-05-19
Sgsnr. 2021-0087036
Ansvarlig David Ramati