Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til anvendelse af betonprodukter til sekant-pæle og DiWa Mix 230 til københavnervæg til Børneriget, Rigshospitalet

Officiel titel Tilladelse til anvendelse af betonprodukter til sekant-pæle og DiWa Mix 230 til københavnervæg til Børneriget, Rigshospitalet
Bydele Nørrebro Østerbro
Emneord Andet
Introtekst Per Aarsleff A/S har ansøgt om tilladelse til brug af additiverne MasterAir 22SB, MasterGlenium SKY 851 og MasterSet R433 i betonprodukter til etableringen af sekantpæle samt produktet DIWA-MIX®230 i forbindelse med etablering af københavnervæg. Etablering af sekantpæle og forboret københavnervæg sker i forbindelse med opførslen af Børneriget, som er en del af Rigshospitalet på matr.nr. 5241, Udenbys Klædebo Kvarter, København.
Beskrivelse

I forbindelse med opførelse af Børneriget på Rigshospitalet, skal der bores sekantpæle, jordankre og forbores til københavnervæg. Projektets byggemodningsfase består af sekantpæle og forboret københavner-væg, som udgør byggeriets perimeter. Omtrent halvdelen af sekantpælene indgår i den permanente konstruktion, hvor resten er funktionsmæssigt interime installationer, som efterlades i jorden. Projektet forventes afsluttet juli 2021.  

Laveste bundkote for sekantpælene er kote +0.5, hvor grundvandsspejlet ligger omkring kote +2.0. Den forborede københavner-væg kommer ikke i kontakt med grundvandet. Der skal bores jordankre til forstærkning af både sekantpælene og københavner-væggen. Jordankrene støbes af Rapid-cement, som ikke vurderes at være omfattet af § 19 i miljøbeskyttelsesloven.   Projektets produktionstal er følgende:

- 268 stk. sekantpæle, som udstøbes med betonen SEKANT35.

- 49 stk. forboret københavner-væg udstøbt med DiWA®mix 230.  

For at sikre stabiliteten af sekantpælene, udføres der jordankre rundt langs byggepladsen. Jordankrene udstøbes med RAPID®Cement, som ikke udgør en forureningsrisiko og dermed ikke skal have tilladelse efter § 19 i miljøbeskyttelsesloven. Det er givet tilladelse til afledning af procesvand.

Afgørelser§ 19-tilladelse
Publiceret 2021-05-04 12:57:00
Publiceret indtil 2021-06-02
Sgsnr. 2021-0101067
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, Område for Miljø og Byliv, Jord og Grundvand