Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til 5 boringer ved Nordhavns station/Århusgade

Officiel titel Tilladelse til at udføre 5 boringer ved Nordhavn Station til at overvåge grundvandsstand og kvalitet i forbindelse med infiltration
Bydele Østerbro
Emneord Boringstilladelse
Introtekst Metroselskabet I/S har d. 25/7-2022 ansøgt om udførelse af 5 A-boringer på matrikel nr. 6317b, Udenbys Klædebo Kvarter, København. Formålet er at overvåge grundvandsstand og kvalitet i forbindelse med den kommende infiltration ved ABNT (afsluttende banearbejde ved Nordhavn Station). Boringerne udføres i august 2022, og sløjfes i oktober 2022.
Beskrivelse Projektet I forbindelse med de afsluttende banearbejder ved Nordhavn station, skal Metroselskabet udføre en betonplade over HOFORs gamle murede kloakledning for at sikre den mod belastning når Lersøsporet er reetableret.   I den forbindelse skal der udføres tørholdelse af byggegrube, men samtidigt skal baneterræn og funderingspæle af træ på kloakledningen sikres ved infiltration.   Der forventes udført op til 5 pejleboringer til monitering af vandspejl. Der er krav om at 2 boringer skal etableres mellem reinfiltrationslinje og banedæmning nær hovedudgravning. Derudover forventes 1?2 udført ved den nordlige udgravning og 1 ved den sydlige. Pejleboringer udføres ned til mellem kote ?2 og ?3 m DVR90 af Per Aarsleff A/S.  

Område for Miljø og Bylivs
vurdering
Område for Miljø og Byliv vurderer, at boringerne kan udføres inden infiltrationstilladelse meddeles.   På baggrund af bemærkninger fra HOFOR i forbindelse med partshøring af den samlede tilladelse med både infiltration og etablering af boringer, er det Københavns Kommunes vurdering, at det skal beskrives fra ansøger hvordan funderingspælene under kloakledningen sikres.   Det er Københavns Kommunes vurdering, at en tørlæggelse af træpælene eller tilførelse af iltet grundvand i forbindelse med infiltrationen kan udgøre en risiko for funderingspælenes funktion.   Derfor meddeles tilladelse til boringerne for sig, da de under alle omstændigheder er nødvendige for at overvåge grundvandsstanden i forbindelse med projektets udførelse.   Der er sat krav om analyser fra boring ABNT_B2. Dette er for at kunne overvåge hvorvidt den kommende infiltration af grundvand medfører en spredning af en eventuel eksisterende forurening i jordlagene. Selve arealet er ikke kortlagt efter jordforureningsloven. Arealet ligger tæt på banelegemer og forurenede arealer. På den baggrund er analyseparametrene udvalgt, herunder pesticiderne 4-CPP, atrazin og hydroxyatrazin, som indikatorer for pesticider fra banearealer.   

Naturbeskyttelse af områder og arter

Der er ingen Natura 2000-områder indenfor relevant afstand, som kan påvirkes af projektet. De arealer der påvirkes, udgør ikke egnede levesteder for bilag IV-arter, og der er heller ikke kendskab til forekomster af sådanne. Der fældes ingen træer i forbindelse med projektet.   Område for Miljø og Byliv vurderer, at med de angivne vilkår i tilladelsen kan boringerne udføres uden uacceptable risici for miljøet og de omkringliggende arealer.   Hvis der er spørgsmål til sagen, er I velkommen til at kontakte Jord og Grundvand på mail metrosyd@tmf.kk.dk

Partshøring Tilladelsen har været ikke været i partshøring da det er en tilladelse som muliggør udførelse af boringer, som har været en del af partshøringen af infiltrationstilladelse. Men pga. bemærkninger fra HOFOR omkring sikring af funderingspæle, er infiltrationsdelen udtaget i denne.  

Klagevejledning

Denne afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed, jf. Lov nr. 748 af 25. juni 2014 om ændring af lov om en Cityring og ligningsloven, § 14 c. Dog kan afgørelsen påklages af Metroselskabet. Metroselskabet kan klage over afgørelsen til Miljøministeren. Send klagen til:   Københavns Kommune, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Område for Miljø og Byliv Njalsgade 13-15, Postboks 380, 1502 København V eller metrosyd@tmf.kk.dk.  

Område for Miljø og Byliv sørger herefter for at sende klagen videre til Miljøministeren sammen med det materiale, der er brugt i sagsbehandlingen.  

Søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal der anlægges sag inden 6 måneder fra meddelelse eller offentliggørelse af afgørelsen, jf. miljøbeskyttelsesloven § 101, stk. 1.
AfgørelserTilladelse
Publiceret 2022-07-27 12:32:00
Publiceret indtil 2022-08-24
Sgsnr. 2022-0208542
Ansvarlig Jord og Grundvand, Område for Miljø og Byliv, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune