Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til udledning til Nordre Landkanal

Officiel titel Tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven Udledning af rent og iltet vand til Nordre Landkanal i forbindelse med tidsbegrænset grundvandssænkning ved metroens kontrolcenter
Bydele Amager Vest
Emneord Udledningstilladelse
Introtekst Hölscher Jensen A/S har ansøgt på vegne af Metroselskabet. Der er ansøgt hos miljømyndigheden i Københavns Kommune om tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til vandløbet Nordre Landkanal.
Beskrivelse Sammenholdt med ansøgers oplysninger har miljømyndigheden en forventning om en god vandkvalitet i det vand der kan udledes til vandløbet.   For at leve op til vandkvaliteten er der stillet krav til registrering af tidsperioder med udledning samt til undersøgelse af overfladevandets indhold af en række stoffer med betydning for sø- og vandløbet. Det er miljømyndighedens vurdering, at udledningen er forenelig med vandkvalitet og hydrauliske forhold i vandløbet samt i det nedstrøms beliggende marine vandområde.

Udledningen består af grundvand fra den midlertidig grundvandssænkning i forbindelse med byggeriet. Der er ansøgt om udledning fra et eksisterende udledningspunkt direkte til vandløbet Nordre Landkanal.
Ansøgningen angår udelukkende selve udledningen af oppumpet rent og iltet vand fra byggeprojektet. Det fremgår af ansøgningen, at det udledte vand er rent og iltet forud for udledningen.  

Metroselskabet I/S er bygherre på et byggeprojekt, der er beliggende på adressen Metrovej 3, 2300 København S. I forbindelse med anlægsarbejdet skal der foretages midlertidig grundvandssænkning  i periode på ca. fire måneder. Det fremgår af ansøgningen at grundvandssænkningen foretages for at undgå bundbrud i forbindelse med byggeriet.    

Sammenholdt med ansøgers oplysninger har miljømyndigheden en forventning om en god vandkvalitet i det vand der kan udledes til vandløbet. For at leve op til vandkvaliteten er der stillet krav til registrering af tidsperioder med udledning samt til undersøgelse af overfladevandets indhold af en række stoffer med betydning for sø- og vandløbet. Det er miljømyndighedens vurdering, at udledningen er forenelig med vandkvalitet og hydrauliske forhold i vandløbet samt i det nedstrøms beliggende marine vandområde.
AfgørelserTilladelse efter miljøbeskyttelsesloven
SupplerendeBilag 1
Bilag 2
Publiceret 2022-08-03 14:47:00
Publiceret indtil 2022-09-01
Sgsnr. 2022-0186602
Ansvarlig Center for Byggeri, Parkering og Miljø, Vand & VVM, and@kk.dk