Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til infiltration af vand ved Nordhavn station

Officiel titel Tilladelse til infiltration af grundvand i forbindelse med afsluttende banearbejde ved Nordhavn transfertunnel, ABNT, Århusgade 116
Bydele Østerbro
Emneord Andet Tilladelse til grundvandssænkning
Introtekst På ABNT skal der etableres en betonkonstruktion til beskyttelse af en gammel muret kloakledning ved Århusgade (spor 61 ? Lersøsporet), som kræver midlertidig grundvandssænkning og infiltration i det sekundære magasin. Infiltrationen foregår fra august ? oktober 2022.
Beskrivelse Partshøring Udkast til tilladelsen har været i partshøring i 14 dage, hos Metroselskabet, Aarsleff Rail A/S, HOFOR og Banedanmark.  

Klagevejledning

Denne afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed, jf. Lov nr. 748 af 25. juni 2014 om ændring af lov om en Cityring og ligningsloven, § 14 c. Dog kan afgørelsen påklages af Metroselskabet. Metroselskabet kan klage over afgørelsen til Miljøministeren. Send klagen til: Københavns Kommune, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Område for Miljø og Byliv Njalsgade 13-15, Postboks 380, 1502 København V eller metrosyd@tmf.kk.dk.   Område for Miljø og Byliv sørger herefter for at sende klagen videre til Miljøministeren sammen med det materiale, der er brugt i sagsbehandlingen.  

Søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal der anlægges sag inden 6 måneder fra meddelelse af afgørelsen, jf. vandforsyningsloven § 81, stk. 1.


Sagens behandling og forudsætninger
Følgende har indgået i Område for Miljø og Bylivs behandling af sagen, og er en forudsætning for meddelelse af tilladelsen:   /1/   ?ABNT ? Ansøgning om tilladelse til reinfiltration og afledning af grundvand? fra Metroselskabet I/S, modtaget den 21. juni 2022.   /2/  Mail af 23. juni 2022 ? RE:  ABNT - Ansøgning om tilladelse til reinfiltration og afledning af grundvand´   /3/  Mail af 1. juli 2022 ? RE: Supplerende bemærkninger til ABNT - Ansøgning om tilladelse til reinfiltration og afledning af grundvand? fra Metroselskabet.   /4/  Mail af 12/8-2022 ? Re: Spørgsmål vedrørende kloakledningen ved ABNT - godkendelse af metode for gvs? fra HOFOR A/S

Konklusion
Område for Miljø og Byliv har sat vilkår om monitering af vandstanden i området omkring infiltrationen og banedæmningen, for at sikre at vandstanden opretholdes, og der ikke sker uacceptabel påvirkning af de omkringliggende arealer.   Der er ligeledes stillet krav om analyser af grundvandskvaliteten for at sikre, at der ikke sker infiltration af forurenet grundvand.   Område for Miljø og Byliv vurderer, at infiltration af grundvandet kan gennemføres uden uacceptable risici for miljø og de omkringliggende arealer.   Henvendelser i sagen bedes rettet til Jord og Grundvand, tlf. nr. 33 66 56 00 eller mail: metrosyd@kk.dk.
AfgørelserTilladelse
Publiceret 2022-08-15 14:49:00
Publiceret indtil 2022-09-13
Sgsnr. 2022-0208542
Ansvarlig Jord og Grundvand, Område for Jord og Grundvand, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Teknik- og Miljøforvaltningen