Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til udledning af grundvand til køling af ATP huset, Langelinie, til Københavns Havn

Officiel titel Tilladelse til udledning af grundvand til køling fra Langelinie Allé 47, matr.nr. 960a, Østervold Kvarter, til Københavns Havn.
Bydele Østerbro
Emneord Udledningstilladelse
Introtekst GEO har den 23. november 2021 på vegne af ATP-ejendomme ansøgt tidsbegrænset tilladelse, som er en forlængelse af eksisterende tilladelse af 1. november 2016 (sagsnr. 2016-0374364) til udledning af oppumpet grundvand fra grundvandskølingsanlæg.
Beskrivelse
ATP ejendomme har opført en større kontorbygning på det nordligste Langelinie. Bygningen køles ved hjælp af grundvandskøling, hvor oppumpet grundvand anvendes til at køle hele bygningen om sommeren og til køling af serverne om vinteren. Der pumpes grundvand op fra 4 boringer, som er ført til ca. 115 m.u.t. i bryozokalk. Efter køling ledes vandet i havnen uden behandling. Anlægget blev taget i drift i 2018, og de midlertidige tilladelser udløb i 2021.  
 
Der er i udledningstilladelsen stillet vilkår til prøvetagning og afrapportering. 
 
Det er samlet set Område for Miljø og Bylivs vurdering, at udledningen er forenelig med de eksisterende målsætninger for vandkvaliteten samt med de hydrauliske forhold i Frihavnen. 
Ligeledes vurderes, at en påvirkning af nærmeste Natura 2000-område 142 Saltholm og omliggende hav udpegningsgrundlagets arter og naturtyper at være af underordnet betydning, dels på grund af afgørelsens vilkår og dels på grund af afstanden fra lokaliteten til nærmeste naturbeskyttelsesområde. Det vurderes, at projektet ikke vil have negativ betydning for bilag IV arter. Ligeledes vurderes tilladelsen ikke at have negativ påvirkning på andre beskyttelseskrævende arter.? 
AfgørelserTilladelse til udledning af grundvand til køling af ATP huset, Langelinie, til Københavns Havn
Publiceret 2022-08-16 16:26:00
Publiceret indtil 2022-09-14
Sgsnr. 2021-0388867
Ansvarlig Vand og VVM, Område for Miljø og Byliv, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune