Header menu

Annonceringsportal

Forside

VVM-tilladelse til anlæg og drift af projekterne ved Kagsmosen og Kagsåen

Officiel titel VVM-tilladelse til anlæg og drift af projekterne ved Kagsmosen og Kagsåen
Bydele Brønshøj-Husum
Emneord VVM-afgørelse (miljøpåvirkning)
Introtekst Rødovre Kommune, Herlev Kommune, Gladsaxe Kommune, Københavns Kommune, HOFOR A/S og Novafos har den 4. november 2021 ansøgt om etablering og drift af kapacitetsprojekterne Kagsmosens Skybrudsprojekt og Nedre Kagså, Vandløbsudvidelse, samt projektet Terræn- og vandløbsregulering af Kagsåen ved Kagsmosen også kaldet Hverdagsregnsprojektet.
Beskrivelse Miljø-, Klima- og Teknikudvalget i Herlev Kommune har på møde den 20. marts 2023 besluttet at godkende miljøkonsekvensrapport og VVM-tilladelse for projekterne ved Kagsmosen og Kagsåen, se beslutning og materiale i link:
https://dagsordener.herlev.dk/vis?id=5bf5c31e-1a24-471a-bf3a-16ab537f08f1&punktid=086edb84-29f4-4a6d-a273-7eb9e495a78d 

Klima- og Miljøudvalget i Gladsaxe Kommune har på møde den 27. marts 2023 besluttet at godkende miljøkonsekvensrapport og VVM-tilladelse for projekterne ved Kagsmosen og Kagsåen, se beslutning og materiale i link:
https://dagsordener.gladsaxe.dk/vis?id=01511362-4e38-42ed-b7d3-a76899ba6c08&punktid=44bc1232-6874-4333-9319-64c5e150f3f9

Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune har på møde den 28. marts 2023 besluttet at godkende miljøkonsekvensrapport og VVM-tilladelse for projekterne ved Kagsmosen og Kagsåen, se beslutning og materiale i link:
https://www.rk.dk/politik/kommunalbestyrelsen/visning/moede/KB-UID191192-1/ 

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns kommune har den 27. marts 2023 besluttet at godkende miljøkonsekvensrapport og VVM-tilladelse for projekterne ved Kagsmosen og KagsåenKagsmosen, se beslutning og materiale i link:
Endelig godkendelse af miljøkonsekvensvurdering og hvidbog for Skybrudsprojekt for Kagsmosen og Kagsåen, Brønshøj-Husum | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk) 

Afgørelsen træffes på baggrund af de politiske beslutninger og en gennemført VVM-proces, bygherres ansøgning, miljøkonsekvensrapporten og resultatet af de høringer der er foretaget.

Miljøkonsekvensrapporten for projekterne Kagsmosen og Kagsåen har undersøgt de afledte miljøpåvirkninger på natur, overfladevand herunder søer og vandløb, rekreative interesser, grundvand, Jordforurening og jordhåndtering, kulturarv, materielle goder, støj, de trafikale påvirkninger samt projektets visuelle forhold og indpasning i landskabet.

I miljøkonsekvensrapporten redegøres for, at anlæg og drift af projektet samlet set ikke vil give anledning til væsentlig påvirkning af miljøet. Ansøger har indbygget afværgetiltag i projektet for på den måde at begrænse de afledte påvirkningerne på miljø og omgivelser ved anlæg og drift. Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet iht. miljøvurderingslovens § 49, stk. 1.

Klagen skal indgives inden 4 uger fra tidspunktet for offentliggørelse af afgørelsen jf. § 51. Klageberettiget er miljø- og fødevareministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.

Klage skal indgives via klageportalen, som er at finde på https://naevneneshus.dk/. Vejledning omkring håndtering/teknik i forhold til den digitale selvbetjening kan fås ved at rette henvendelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet supportfunktion. Se mere herom på https://naevneneshus.dk/.

Bemærk at Miljø- og Fødevareklagenævnet som udgangspunkt skal afvise en klage, der kommer uden om klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Ved ønske om at blive fritaget for at bruge klageportalen, fremsendes en begrundet anmodning herom til den myndighed der har truffet afgørelsen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.

Det koster et gebyr at få behandlet en klage i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Information om klagegebyr kan findes på https://naevneneshus.dk/ under klagevejledning.


Søgsmålsfristen for domstolsprøvelse af afgørelsen er 6 måneder fra offentliggørelse af afgørelsen.
AfgørelserAfgørelse
SupplerendeOversigtskort af projekterne
Publiceret 2023-03-31 08:59:00
Publiceret indtil 2023-04-28
Sgsnr. 2021-0348078
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, BPM, område for Miljø og Byliv, enheden Virksomheder og VVM