Monumenter og kunst i byen

Forside

Monumenter og kunst i byen

Kains efterkommere

Kains efterkommere

Kunstner(e): Paul Maximilien Landowski

Datering: 1906

Type: Figurgruppe

Materialer: Bronze, granit

Mål: 327 x 360 x 200 cm

Billeder

Beskrivelse

Kain var tipoldefar til Lemek, der havde tre sønner. I 1. Mosebog, kap. 4, fortælles, at Lemek fik de to af dem med hustruen Ada: Hyrden Jabal, der blev stamfader til alle dem, der lever i telte og holder kvæg, digteren Jubal, der blev stamfader til alle dem, spiller harpe (han står med en harpe lavet af et oksehoved). Med Zilla fik han smeden Tubalkain, der blev stamfader til alle dem, der smeder kobber og jern. Han står og værner om ilden.

Fakta

Påskrift:
På granitsoklens forside t.v. med reliefskrift: "JABAL"; i midten: "JUBAL"; t.h.: "TUBALKAIN"; på granitsoklens overside foran t.v. med reliefskrift: "1STE MOSEBOG"; t.h.: "4DE CAPITEL", På bronzesoklens v. side f.o.t.v.: "ALEXIS RUDIER/FONDEUR. PARIS."

Bronzestøber:
På bronzesoklens v. side f.o.t.v.: "ALEXIS RUDIER/FONDEUR. PARIS."

Ejer:
Københavns Kommune

Giver:
Legatet Albertina

Forarbejder:
Købt i bronze af den franske stat og opstillet på Square du Louvre, Paris

Placering

Adresse:
Lyshøj Allé mod Toftegårds Allé

Litteratur

Anbefalet litteratur:
Ellinor Wesche: Friluftskunsten i København, København 1932, 8. Monumenter Mindesmærker og Statuer i København Frederiksberg og Gjentofte, København 1944, 8. Legatet 'Albertina'. I anledning af legatets 80 aars dag den 18. november 1959, København 1959, 9, 18. Hovedstadens monumenter mindetavler museer. En vejviser, København 1962, 41. Bent Zinglersen: Københavnske monumenter og mindesmærker, København 1974, 201

Vi har flere litteraturhenvisninger om dette monument, kontakt os hvis du er interesseret