Monumenter og kunst i byen

Forside

Monumenter og kunst i byen

Slægt løfter slægt

Slægt løfter slægt

Kunstner(e): Svend Wiig Hansen

Datering: 2000 (1997)

Type: Figurgruppe

Materialer: Bronze

Mål: Højde ca. 500 cm

Billeder

Beskrivelse

En mand og en kvinde løfter i fællesskab en kvinde højt op over hovederne, så hun hviler vandret i deres hænder. På hendes ben hviler et stort drengebarn. Nye slægter vokser frem af den liggende kvindes flettede hår.

Svend Wiig Hansen fik overdraget opgaven at tolke Danmarks første kulturminister Julius Bomholts kultursyn i et monument til opstilling på Gammel Strand i nærheden af Kulturministeriet. De store figurer stod færdige i gips sommeren 1996, men ved Svend Wiig Hansens død i 1997 var skulpturen endnu ikke helt færdig. En kreds af personer, der havde fulgt hans arbejde, erklærede sammen med Statens Kunstfonds udsmykningsudvalg, at skulpturen var af en sådan kunstnerisk kvalitet, at den efter en tilretning skulle klargøres til støbning. Kunstnerens to sønner Christian og Nicolai færdigmodellerede og klargjorde skulpturen.

Fakta

Påskrift:
På bronzesoklens kant bagpå t.v.: "SVEND WIIG HANSEN 1992-1997 >SLÆGT LØFTER SLÆGT< /OPSAT ÅR 2000 TIL MINDE OM KULTURMINISTER JULIUS BOMHOLT"

Bronzestøber:
Broncestøberiet Leif Jensen

Ejer:
Københavns Kommune

Giver:
Bomholt-komitéen med økonomisk og kunstnerisk støtte fra Statens Kunstfonds daværende udsmykningsudvalg og Københavns Kulturfond

Placering

Adresse:
Gammel Strand

Litteratur

Anbefalet litteratur:
Stig Miss: Drømmen om at svæve, i: Den poetiske politiker. Julius Bomholt, red. Ole Hyltoft, København 2000, 49-60.

Vi har flere litteraturhenvisninger om dette monument, kontakt os hvis du er interesseret