Header menu

Annonceringsportal

Forside

Afgørelse om at renovering af søbrink på Sortedams søens nordlige bred mod Østerbrogade ikke er VVM-pligtig

Officiel titel Afgørelse om at renovering af søbrink på Sortedams søens nordlige bred mod Østerbrogade ikke er VVM-pligtig
Bydele Indre By
Emneord VVM-afgørelse (miljøpåvirkning)
Introtekst Forvaltningen har den 26. marts 2024 modtaget en VVM-ansøgning fra Artelia på vegne af Københavns Kommune, Bro og Tunnel. Ansøgningen er renovering af søbrink på Sortedams søens nordlige bred mod Østerbrogade beliggende på Stiområde langs Østerbrogade ved Sortedams Sø. Matr. 7000ab, Østervold Kvarter, København. Forvaltningen vurderer at den samlede påvirkning af projektet ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt og dermed ikke er omfattet af krav om miljøkonsekvensvurdering og tilladelse.
Beskrivelse
Renovering af søbrink på Sortedams Søs nordlige bred mod Østerbrogade. Renoveringen omfatter pælefundering af stensætning i rektangulære granitblokke.  Projektområdet fremgår af ansøgningen.

Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retslige spørgsmål jf. miljøvurderingslovens § 49, stk. 1. Klagen skal indgives senest 4 uger fra tidspunktet for offentliggørelse af afgørelsen jf. § 51. Klageberettiget er miljø- og fødevareministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer. 

Klage skal indgives via klageportalen, som er at finde på https://naevneneshus.dk/. Vejledning omkring håndtering/teknik i forhold til den digitale selvbetjening kan fås ved at rette henvendelse til 
Miljø- og Fødevareklagenævnet supportfunktion. Se mere herom på https://naevneneshus.dk/. Bemærk at Miljø- og Fødevareklagenævnet som udgangspunkt skal afvise en klage, der kommer uden om klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Ved ønske om at blive fritaget for at bruge klageportalen, fremsendes en begrundet anmodning herom til den myndighed der har truffet afgørelsen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes. 

Det koster et gebyr at få behandlet en klage i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Information om klagegebyr kan findes på https://naevneneshus.dk/ under klagevejledning. 

Søgsmålsfristen for domstolsprøvelse af afgørelsen er 6 måneder fra offentliggørelse af afgørelsen.


AfgørelserAfgørelse
SupplerendeAnsøgning
Publiceret 2024-12-05 16:29:00
Publiceret indtil 2025-01-02
Sgsnr. 2024-0423936
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, BPM, OMB, enheden Virksomheder og VVM