Header menu

Annonceringsportal

Forside

Tilladelse til at udføre boringer på Refshaleøen

Officiel titel Tilladelse til A-boringer på matrikel 695 og 432, Christianshavns Kvarter, København
Bydele Indre By
Emneord Boringstilladelse
Introtekst I forbindelse af jordbunds og miljøundersøgelser på Refshaleøen ønsker grundejer, By og Havn at udføre en række boringer til formålet.
Beskrivelse Projektet
By og Havn er i gang med en generel undersøgelse af miljø- og jordbundsforholdene på Refshaleøen. Til det formål ønsker By og Havn at udføre en række geotekniske og miljømæssige undersøgelser ved brug af 44 boringer, med 31 fordelt på matrikelnummer 432 og 13 på matrikelnummer 695, begge Christianshavns Kvarter, København.   De fleste af boringerne (37) udføres til 6 m u.t. mens 7 af boringerne føres til 20 m u.t. Alle boringer filtersættes for de kortes vedkommende i de øverste 2-6 m u.t. mens de dybe filtersættes omkring 15-20 m u.t.  

Boringerne udføres af Per Aarsleff A/S og Geo- og Miljøboringer ApS.  

Område for Miljø og Bylivs
vurdering
Område for Miljø og Byliv vurderer, at boringerne kan udføres uden særlige vilkår.

Hvis der er spørgsmål til sagen, er I velkommen til at kontakte Jord og Grundvand på tlf 33 66 56 00 eller mail grundvand@kk.dk

Partshøring

Tilladelsen har været i partshøring hos By og Havn.  

Klageadgang

Der kan klages over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet frem til fire uger, efter afgørelsen er meddelt eller offentliggjort, jf. miljøbeskyttelseslovens §§ 91 og 93. Klagen skal indgives via Miljø- og Fødevareklagenævnets digitale klageportal inden den 5. september 2022.   Klage skal indgives via klageportalen https://naevneneshus.dk/, hvor selve klageprocessen, betaling af gebyr m.v. også fremgår.

Hvem kan klage?

Det er fastlagt i miljøbeskyttelseslovens §§ 98-100, hvem der er klageberettiget. Det fremgår bl.a. af lovens § 98, stk. 1, nr. 1 og 2, at afgørelsens adressat og enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, kan klage. Derudover er bl.a. en række lokale og landsdækkende organisationer klageberettigede efter bestemmelsen.  

Opsættende virkning

Hvis afgørelsen påklages, er udgangspunktet efter miljøbeskyttelsesloven, at klagen ikke vil have opsættende virkning, jf. lovens § 96, stk. 1. Efter samme bestemmelse kan Miljø- og Fødevareklagenævnet imidlertid beslutte at give en eventuel klage opsættende virkning.  

Søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal der anlægges sag inden 6 måneder fra meddelelse eller offentliggørelse af afgørelsen, jf. miljøbeskyttelsesloven § 101, stk. 1.
AfgørelserTilladelse
Publiceret 2022-08-05 10:35:00
Publiceret indtil 2022-09-05
Sgsnr. 2022-0245251
Ansvarlig Jord og Grundvand, Område for Miljø og Byliv, Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune