Header menu

Annonceringsportal

Forside

Afgørelse om at etablering og drift af spildevandsvarmepumpe ved Herjedalgade 1, København ikke er VVM-pligtig

Officiel titel Afgørelse om at etablering og drift af spildevandsvarmepumpe ved Herjedalgade 1, København ikke er VVM-pligtig
Bydele Amager Øst
Emneord VVM-afgørelse (miljøpåvirkning)
Introtekst HOFOR Fjernvarme P/S har den 12. feb. 2024 ansøgt om etablering og drift af spildevandsvarmepumpe beliggende Herjedalgade 1, København, Matrikel nr. 30, Amagerbros kvarter. Forvaltningen vurderer at projektet ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt og dermed ikke er omfattet af krav om miljøkonsekvensvurdering og tilladelse.
Beskrivelse
Projektet betyder at der etableres en 28 MW varmepumpe som udnytter (varmen) energien i spildevandet, der løber fra Damhusåen forbi Kløvermarken og til udledning i Øresund. Varmepumpen vil kunne producere fleksibelt i sammenspil med eksisterende produktionsanlæg i både varme- og elmarkedet. Dette vil bidrage til en lav og robust varmepris i København samt understøtte udbygningen af vindmøller og solceller i Danmark. 

Den samlede bygningsmasse og den maksimale bygningshøjde vil være uændret. Varmepumpestationen placeres i eksisterende bygning (tidligere spildevandspumpestation). 
 
Det vil være nødvendigt at nedrive eksisterende gulv i maskinhal og fundament for gulvet samt enkelte skillevægge. Der foretages miljøscreening af alle bygningsdele, der bliver berørt samt 
efterfølgende miljøsanering af forurenede dele. Det vurderes at der kan være behov for grundvandssænkning i anlægsperioden ved anboring på eksisterende udløbsledning i Kløvermarksvej samt eventuelt i forbindelse med etablering af et underjordisk kammer på ejendommen til pumper og ventiler. Der kan blive behov for en sænkning på ca. 1-2 meter. 

Spildevand til varmeveksler: Der kan pumpes mellem 1.000 og 4.000 kubikmeter renset spildevand pr time igennem veksleren på varmepumpestationen. Elforbrug: mellem 2 og 10 MW per time under drift. Gennemsnitligt per år forventes et forbrug på 37.000 MWh.

Varmepumpestationen er det lukket system, og der vil ikke opstå lugtgener i driftsfasen.
Anlægsperiode er fra 01/2025 til 05/2026.
 

AfgørelserAfgørelse
SupplerendeAnsøgning
Publiceret 2024-07-10 13:44:00
Publiceret indtil 2024-08-07
Sgsnr. 2024-0189147
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, BPM, OMB, enheden Virksomheder og VVM