Header menu

Annonceringsportal

Forside

Vilkårsændringer til midlertidig bortledningstilladelse ved Islands Brygge 52, 2300 Kbh. S

Officiel titel Vilkårsændringer til midlertidig bortledningstilladelse ved Islands Brygge 52, 2300 Kbh. S
Bydele Amager Vest
Emneord Tilladelse til grundvandssænkning
Introtekst BlemJesse ApS har på vegne af Condor Islands Brygge P/S anmodet om vilkårsændring af analyse-programmet i bortledningstilladelsen for Islands Brygge 52. Derudover ønskes tilladelsen forlænget til 31. marts 2021 og styringsniveau i MON4 justeret
Beskrivelse

BlemJesse ApS har i juli 2020 anmodet om at nedsætte analysefrekvenserne til månedlige for indløb til vandbehandlingsanlægget samt i moniteringsboringerne MON2 ? MON4, MON6 og B2 og B8.   MON6 har erstattet MON1, da MON1 synes utæt og placeret uhensigtsmæssig. Tilsvarende er MON5 udgået af moniteringsprogrammet da infiltration af grundvand startede, idet boringen stod for tæt på infiltrationsboringerne, og dermed var kraftigt påvirket af dem. I stedet er B2 og B8 inddraget. Når Infiltrationen ophører, vil det være aktuelt at udtage en vandprøve fra MON5 for at få status over hvor forurenet grundvandet er i området.    Efter at infiltrationen er igangsat og har kørt i et par måneder, synes hele grundvandsanlægget at køre stabilt på Islands Brygge 52. I forvejen var analyseprogrammet delt op i en stor og en lille analysepakke, hvor de chlorerede kulbrinter kun var med i den store pakke. Ved en reduktion til månedlige analyser, er det den lille pakke som udgår.   Da analyseresultaterne generelt synes at være stabile, og anlægget også kører stabilt, er det Område for Miljø og Byliv vurdering at analysefrekvensen kan nedsættes til månedlige uden væsentlige miljømæssige risici, da der ikke forventes større ændringer i oppumpningen eller infiltrationen af grundvand. Der er i mail af 16. juli 2020 givet skriftlig accepteret af reduktionen i analysefrekvensen.  

Analyser af oliekomponenter ophører i indløbsvandet Efterfølgende har BlemJesse den 12. august 2020 anmodet om at analyserne for oliekomponenterne i indløbsvandet til vandbehandlingsanlægget udtages af analyseprogrammet. Der er ikke detekteret oliekomponenter i indløbsvandet siden marts 2020. Desuden var man den 12. august 2020 færdig med udgravningen og brug af dieselmaskiner nede i udgravningen.   Da der ikke er detekteret kulbrinter i indløbsvandet gennem længere tid, vurderer Område for Miljø og Byliv at parametrene kan udgå. Dette er meddelt i mail af 20. august 2020. I den sidste vandprøve inden bortledningen stopper, skal oliekomponenterne medtages, som dokumentation for at der ikke efterlades oliekomponenter i grundvandet.  

Analyser i boringen PB15 Derudover er der sat vilkår om ugentlige analyser af chlorerede kulbrinter fra boringen PB15, som er placeret inde i byggegruben, og filtersat i kalken. Årsagen er at der bl.a. i juni og juli er detekteret høje koncentrationer af primært vinylchlorid og cis-1,2dichlorethen i boringen. Dette er sandsynligvis forårsaget af svingende infiltration i boringerne Re09 og Re10 (se bilag 1). Det er område for Miljø og Bylivs vurdering, at der skal ske en øget overvågning af chlorerede kulbrinter, da bl.a. vinylchlorid kan give indeklimaproblemer.  

Ændret styringsniveau i MON4 Styringsniveau 1 (normal) i MON4 er sænket fra kote -0,2 m DVR90 til kote -0,7 m DVR90 efter anmodning fra BlemJesse. Årsagen er at det  ikke er muligt at opretholde vandspejlniveauet omkring kote 0 i MON4 og samtidig opnå den ønskede sænkning i K3s sydlige del. Dette skyldes at man står i et område med en større transmissivitet eller bedre vandføringsevne. Øges infiltrationen i de nærmeste infiltrationsboringer RE9 og RE10, er der risiko for øget spredning af forurening med bl.a. chlorerede kulbrinter i et større udefinerbart område.   Område for Miljø og Byliv ønsker ikke at forureningen fra naboejendommen spredes, og derfor kan man vurderet at det er bedre at sænke styringsniveauet i MON4 med 0,5 meter. De omkringliggende bygninger er af nyere dato, og forventes ikke at blive påvirket.  

Forlængelse af tilladelse Da der har været udfordringer med grundvandshåndteringen undervejs i projektet, er der behov for at forlænge tilladelsen frem til den 31. marts 2021.

AfgørelserVilkårsændringer til bortledningstilladelse
Publiceret 2020-10-19 15:21:00
Publiceret indtil 2020-11-16
Sgsnr. 2010-0096534
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, Område for miljø og Bylov, Jord og grundvand