Header menu

Annonceringsportal

Forside

Afgørelse om, at behandlingsanlæg beliggende b-vej 4, Prøvestenen, 2300 Kbh. S. ikke er VVM-pligtigt

Officiel titel Afgørelse, behandlingsanlæg til håndtering af bygge- og anlægsaffald og jord beliggende b-vej, matrikel nr. 484 og 483, Amagerbros Kvarter, Prøvestenen, 2300 Kbh. S. ikke er VVM-pligtigt
Bydele Amager Vest
Emneord VVM-afgørelse (miljøpåvirkning)
Introtekst Forvaltningen har den 3. maj 2023 modtaget en VVM-ansøgning fra RGS Nordic A/S om reetablering og genåbning af behandlingsanlæg beliggende b-vej, matrikel nr. 484 og 483, Amagerbros Kvarter, Prøvestenen, 2300 Kbh. S. Forvaltningen vurderer på baggrund af kriterierne i miljøvurderingslovens bilag 6, at den samlede påvirkning af anlægget ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt.
Beskrivelse Forvaltningen har den 3. maj 2023 modtaget en VVM-ansøgning fra RGS Nordic A/S om reetablering og genåbning af 25.000 m2 behandlingsanlæg til håndtering af bygge- og anlægsaffald og jord beliggende b-vej, matrikel nr. 484 og 483, Amagerbros Kvarter, Prøvestenen, 2300 Kbh. S.   Ansøgningen sker iht. Miljøvurderingslov nr.4 af 3. januar 2023 § 19. Anlægget er omfattet af lovens bilag 2, pkt. 11 b) Anlæg til bortskaffelse af affald.

Forvaltningen vurderer på baggrund af kriterierne i miljøvurderingslovens bilag 6, at den samlede påvirkning af anlægget ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt, og dermed ikke er omfattet af krav om miljøkonsekvensvurdering og tilladelse iht. miljøvurderingslovens § 21, stk. 1.

Projektet indebærer, at der på b-vej 4 på Prøvestenen reetableres et genanvendelses-/nyttiggørelsesanlæg med at areal på 25.000 m2 med tæt belægning. Den maksimale kapacitet for RGS Nordics tidligere anlæg på arealet var 300.000 ton/år. Da indeværende anlæg etableres på samme areal, fastholdes kapaciteten. Anlæggets primære opgave er at oparbejde modtaget jord og affald til materialer, der enten kan substituere jomfruelige materialer eller videredisponeres til genanvendelse eller nyttiggørelse.

Klage skal indgives via klageportalen, som er at finde på https://naevneneshus.dk/. Vejledning omkring håndtering/teknik i forhold til den digitale selvbetjening kan fås ved at rette henvendelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet supportfunktion. Se mere herom på https://naevneneshus.dk/.

Bemærk at Miljø- og Fødevareklagenævnet som udgangspunkt skal afvise en klage, der kommer uden om klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Ved ønske om at blive fritaget for at bruge klageportalen, fremsendes en begrundet anmodning herom til den myndighed der har truffet afgørelsen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes. Det koster et gebyr at få behandlet en klage i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Information om klagegebyr kan findes på https://naevneneshus.dk/ under klagevejledning.

Søgsmålsfristen for domstolsprøvelse af afgørelsen er 6 måneder fra offentliggørelse af afgørelsen.
AfgørelserAfgørelse
SupplerendeAnsøgning
Publiceret 2023-09-14 12:58:00
Publiceret indtil 2024-09-14
Sgsnr. 2023-0251311
Ansvarlig Teknik- og Miljøforvaltningen, BPM, OMB, enheden Virksomheder og VVM